EGYESÜLETEK

FRISS HÍREK, INFORMÁCIÓK

2010-08-30

Apolló találkozó!

Vissza a kezdőlapra

Mint tudjátok, idén ünnepli 100 éves jubileumát a magyar motoros repülés!

A 100 év - 100 gép gondolata sokakat megigézett, de 100 gépet egy helyszínre összehozni nem egyszerű dolog.
Talán a legnehezebb az egészben a pilóták motíválása. Mindenki szeretne valami nagy dologban, valami maradandóban, emlékezetesben részt venni, ez természetes emberi tulajdonság. Mégis könnyen megtaláljuk az okokat, amik igazolják, hogy  - bár mi kiváló pilóták vagyunk, egy ilyen pár száz km-s repülés nekünk meg se kottyan, stb. - mégis kényelmesen otthon maradjunk.
Akik voltak már ilyen alkalommal Egerben, azok tudják, hogy ez a találkozó önmagában jó buli, hisz szinte az ország minden részéből vannak ott pilóták, "régi játszótársak"! Vitathatatlan, az idő halad, mi is korosodunk! Néha jólesik találkozni azokkal, akikkel közös szenvedélynek hódolunk, akikkel közösen tettük (tettétek) meg a magyar UL repülés első lépéseit, akikkel nagy csatákat vívtunk régi idők, vagy a közelmúlt  versenyein! De az se baj, ha csak a kiváncsiság hajt: vajon mennyire öregedtek, híztak, őszültek meg a régi cimborák.
A kaja hagyományosan nagyon jó, az egri borok pedig köztudottan világhírüek, bennük van a jókedv, a nóta! Hát kell ennél több!

IGEN!

Most géppel kell jönni, hisz: 100 ÉVES A MAGYAR MOTOROS REPÜLÉS!

Száz gépet összehozni piszokul nehéz feladat.
Az Apolló találkozó talán a legkiválóbb alkalom erre, hisz 40-50 gép ilyen rendkívűli alkalom nélkül is össze szokott jönni Egerben.
Ha most egy kicsit félretesszük a kényelmességünket, (talán először) elhagyjuk a "saját rétünket", egy kicsit a külvilágnak is, de magunknak mindenképpen megmutatjuk, hogy tudunk mi - ha csak a magunk kis világán belül is - nagy dolgokat összehozni, akkor sikerülni fog!

Ehhez kérem (géptipusoktól és szövetségektől függetlenül) valamennyi magyar UL pilóta segítségét!!!

Ferinc Vince

Az Apolló találkozó programját ide kattintva olvashatjátok!


Vissza a kezdőlapra