EGYESÜLETEK

FRISS HÍREK, INFORMÁCIÓK

2011-01-24

Javaslat szakmai vezető váltásra

Vissza a kezdőlapra

Valószínűleg sokatok tudomására jutott már, hogy az MKSSZ elnöksége a szövetség szakmai vezetésében személycserét javasol az MRSZ szakmai vezetői felé. Konkrétan azt javasoljuk az MRSZ főpilótájának és főmérnökének, hogy az MRSZ UL szakági helyettesi feladatok végzése alól mentse fel Vég Pált, ezzel egyidejűleg ezen feladatok elvégzésével bízza meg Szakács Gábort (Dolgozott a Halley Kft szárnykészítőjeként, repülőmérnöki szakot végzett Nyíregyházán, B737-s kapitány, a Travel Service légitársaság főpilótája, repülési igazgatója, mindemellett jelentős kisgépes, UL-s tapasztalattal is bír).

Röviden az előzményekről:

Az elnökség az elmúlt időszakban a tagság soraiból érkező, egyre szaporodó felvetések hatására többször is kérte Vég Pált, a szövetség szakmai vezetőjét, hogy az A2-s kategória (merevszárnyú) szakmai munkájába vonja be a korábban már megbízott szakmai vezetőket (ahogy az A1 kategóriában ez már sok éve sikerrel zajlik), ne csak kizárólag Ő végezze ezeket a feladatokat, de ez ügyben éveken át nem történt semmi változás. A 2010-s év második felében ezen kérését többször is megismételte az elnökség, javaslatot is téve a változtatásra. Az elnökség kérését Pali határozottan visszautasította, kinyilvánítva, hogy az A2 kategória feladatainak ellátását egyedül is el tudja látni, ezt a munkát nem kívánja senkivel megosztani!

Az elnökség ezek után még egy egyeztető megbeszéléssel bízott meg, kérve Palit, hogy változtasson álláspontján. Ez a megbeszélés sem hozott eredményt. Az ezt követő elnökségi ülésen újra tárgyaltuk a helyzetet, az elnökség úgy döntött, hogy a feladattal Palit megbízó MRSZ szakmai vezetők felé javaslatot tesz a megbízás visszavonására. Ezt a döntésünket Palival másnap telefonon ismertettem, hangsúlyozva, tisztában vagyunk vele, hogy ez ügyben mi csak javaslatot tehetünk, a döntés az MRSZ illetékeseinek kezében van. Aztán javaslatokat gyűjtöttünk a lehetséges utód személyére. A javasolt személyek közül az elnökség többségének döntése értelmében Szakács Gábort kerestem meg, hogy egy felkérésre ezt a feladatot vállalná-e? Gábor igent mondott.

Vég Pál január 31-vel való felmentését és Szakács Gábor február 1-vel való megbízását javasló levelünket a napokban kapják meg az MRSZ illetékesei.

Ferinc Vince


Vissza a kezdőlapra