EGYESÜLETEK

FRISS HÍREK, INFORMÁCIÓK

2011-04-04

 Levél a merevszárnyú (A2) szakágazat pilótáinak.

Vissza a kezdőlapra


Több forrásból is megkaptam egy levelet, amit az MKSSZ leváltott szakmai vezetője
küldött ki az A2 pilótáknak.
 
Ebben a levélben azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy az A2 kategóriában csak és kizárólag az ő személyén keresztül lehet légialkalmasság hosszabbításhoz kapcsolódó felülvizsgálatot elvégezni, ugyanis:
 
"Az aerodinamikai úton kormányzott (botkormányos) ultrakönnyű repülők nyilvántartásba vételét és légi alkalmasságát a továbbiakban a Magyar Repülő Szövetség nem „átruházott hatáskörben”, hanem az NKH-LH (Légügyi Hivatal) engedélye alapján közvetlenül  vizsgálja és tanúsítja"
 
Az MRSZ elnök szóbeli megerősítése alapján tájékoztatlak benneteket, hogy a fenti jogot az MKSSZ-től senki nem vonta vissza, csak az MRSZ saját jogán is gyakorolni szándékozik ezt a tevékenységet megfelelő díjazás ellenében.
(Leváltott szakmai vezetőnk szerint az általa működtetett rendszerben mindenképpen fizetni kell a "műszakizásért", vagy úgy, hogy neki kifizetik a felmerült költségeket, vagy szedje azt be, adjon róla számlát a szövetség, majd ezt az összeget fizesse ki őneki.)
 
Az MKSSZ merevszárnyú szakágazatában az új vezetés a március 13-i bemutatkozó levelében kérte az A2-s gépeket üzemeltető klubbok vezetőit, hogy segítsenek kialakítani a klubos műszaki vezetői hálózatot, amelyik a sárkányos gyakorlatnak megfelelően működik.
A klubok A2 műszaki vezetői megkapják a kellő segítséget a munkájuk elvégzéséhez. 
Egyébként a szakmai szabályzat eddig is ezt írta elő, csak a leváltott szakmai vezetőnk nem engedett ehhez a területhez senkit, mondván:
 
"Az A2-s szakágazat az enyém! 
 
Ezt a látszatot szándékozik erősíteni a fentebb említett levél is, ezért
ismételten hangsúlyozni szeretném,
 
az MKSSZ A2-s szakágazata létezik, szakmai vezetői dolgoznak (vizsgálatonkénti és havi díjazás nélkül).
Az elérhetőségeik:
 
Dancsó János főmérnök:
30/8518-615
 
Tóth József főpilóta
20/7779-816
 
A fentebb említett levelet, ellátva az odavonatkozó megjegyzéseimmel (pirossal és kékkel kiemelve) ide kattintva olvashatjátok. 
 
 
Ezzel a levéllel kapcsolatosan az alábbi e-mailt küldtem az MRSZ elnökségének:
 
"Tisztelt Elnökség!
 
Tájékoztatni szeretnélek Benneteket, hogy az UL szakág A2 pilótáihoz eljuttatott levélre
(mellékeltben, feketével az erdeti levél, színessel az én megjegyzéseim) az alábbi,
az érdekeltekhez eljuttatott levélben reagáltam.
 
A fenti levélből számomra nem derül ki, hogy ezt az írója milyen minőségében írta.
Megemlíti az MRSZ-t, befizetést kér az MRSZ számlájára, aláírja magánemberként, majd tagdíjat kér, (havi 100 Ft) egy nyilvánvalóan más szervezet számára.
Az MKSSZ-el közös múltjára is jellemző módon mossa össze a szervezetek dolgait, a lehető leginkább bizonytalanságban tartva az embereket.
 
Ismereteim szerint, - bár jeleztem, hogy ilyen beosztás MRSZ SZMSZ-ben nincs - főmérnök helyettesi beosztást kapott Vég Pál.
Ebben a levélben főmérnöki postacímre, reptérvezetői e-mail címre kér értesítést. Szeretném kérni a hivatalos tájékoztatásomat, valójában milyen beosztást is tölt be az MRSZ-ben Vég Pál, ha ugyan már nem ő maga az MRSZ.
 
Tisztelettel:
Ferinc Vince"
 
 
Üdv.:
Ferinc Vince
MKSSZ elnök

 


Vissza a kezdőlapra